Binære opsjoner for nybegynnere

Binære opsjoner for nybegynnereHandel med binære opsjoner gir deg potensiale til å tjene et høyt nivå med avkastning og det kan være en spennende investerings-mulighet. Mange folk blir skremt av ideen med å handle binære opsjoner, men sannheten er at det er lettere å forstå enn mange tror. Denne guiden vil lære deg alt det grunnleggende du trenger å vite for å begynne å handle med binære opsjoner, inkludert:

 • Definisjonen av binære opsjoner
 • Deler av handelen med binære opsjoner
 • Typer av binære opsjoner
 • Viktige ting å vite
 • Trading-eksempler
 • Å huske på for nybegynnere
 • Hvordan komme i gang

Definisjonen av binære opsjoner

En binær opsjon er en enkel investerings-avtale som har en bestemt risiko og en bestemt gevinst. Navnet «binær” kommer fra det faktum at opsjonene krever at du velger mellom et av to valg når du handler. Valgene kan inkludere om verdien av en handelsvare vil gå opp eller ned, eller om den vil nå en viss pris eller ikke.

Med binære opsjoner forutsier du om hvordan du tror en handelsvare vil utvikle seg over tid. Du kan tenke på det som om du satser på en sportsbegivenhet–du forutsier om en handelsvare vil øke eller falle i verdi, eller nå en viss verdi. Som med veddemål, vil du enten vinne eller tape en handel med binære opsjoner. Hvis du tar riktig valg og lykkes, så får du tilbake din initielle investering pluss en tilleggs-utbetaling som vanligvis er mellom 60 og 90 prosent av hva du investerte. Hvis din antagelse er feil vil du tape hele din initielle investering.

He er et kjapt eksempel:

Gull selger for €1628 for nåværende handel. Du velger en binær opsjon og sier at prisen vil bli høyere om en time. Utbetalingen på opsjonen er 80 prosent og du investerer €100.

I løpet av en times tid er prisen på gull €1630. Dette betyr at handelen var vellykket. Du vil motta €100 pluss 80 prosent av hva du investerte. Dette betyr at du stikker av med €180 og har tjent €80 på kun en times tid. Selv om prisen kun hadde økt til €1628,25 eller hadde gått så høyt som €1650, så tjener du fortsatt samme pengebeløpet.

Hvis prisen på gull var hva som helst under €1628 når timen var gått, ville du tapt din €100 investering.

Binære opsjoner for nybegynnereDeler av handelen med binære opsjoner

Selv om hvert tilbud om en binær opsjon er unikt, er det tre grunnleggende deler for alle:

 1. Utløpstid. Utløpstiden er så lenge den binære opsjons-avtalen varer. Det er tiden som må forløpe før det blir bestemt om du har vunnet eller tapt en handel. De fleste opsjoner for binær handel har korte utløpstider, fra 30 sekunder til 30 minutter; men, det finnes også opsjoner innen 1 time, 1 dag, 1 uke, 1 måned og til og med 3 måneders utløpstid. I eksempelet ovenfor var utløpstiden 1 time.
 1. Strike-prisen. Strike-prisen er den prisen en handelsvare har som avgjør om din handel blir vellykket eller feiler. Ofte er det prisen på handelsvaren på tidspunktet når du går inn i en binær opsjons-avtale, men det er ikke alltid tilfellet. I eksempelet ovenfor ville €1628 være strike-prisen på investeringen.
 1. Utbetalings-tilbudet. Utbetalings-tilbudet er utbetalingen som en megler for binære opsjoner er villig til å gi deg for en vellykket handel. I eksempelet ovenfor er utbetalingen 80 prosent for vellykket handel. I de fleste tilfeller er det ingen utbetaling for et tap; men noen meglere vil betale ut en liten andel av den initielle investeringen, for eksempel 10 prosent når man taper.

Typer av binære opsjoner

Det finnes mange typer binære opsjoner som du kan velge blant når du er klar til å trade. Binære opsjoner av typen Opp/Ned er den enkleste typen og er foretrukket av mange nybegynnere. Dette er typen som ble illustrert i eksempelet vårt. For mer informasjon om type av binære opsjoner, sjekk artikkelen på temaet her. Vi har også guider på forskjellige strategier for handel med binære opsjoner og grafer for binære opsjoner og verktøy som er tilgjengelig for deg å vurdere.

Viktige ting a vite om handel med binære opsjoner

I tillegg til å vite om grunnleggende aspekter for handel med binære opsjoner er det viktig å huske på følgende fakta:

 • Risikoen knyttet til binære opsjoner er alltid kun det beløpet du velger å trade.
 • Normalt er minimum tillatte handel så lav som €10.
 • Du trenger typisk ikke å betale for noen tapende handler. I stedet taper du alt eller mesteparten av investerings-beløpet.
 • Risiko er veldig høy med handel med binære opsjoner, som gjør det viktig at du aldri investerer mer enn du har råd til å tape.
 • Du vil aldri faktisk eie handelsvaren som er involvert i den binære handelen. I stedet vil du forutsi utviklingen til en handelsvare.
 • For å lykkes med investering i handel med binære opsjoner over en lengre tidsperiode må du vinne flere handler enn du taper.
 • Opp og Ned handler med binære opsjoner er den enkleste formen for handel med binære opsjoner, men det er også andre som er tilgjengelige for deg å utforske.
 • Selv om de krever kunnskap og forståelse om markedet, er binære opsjoner ment å være lett å plassere og å forstå.

tape og hvor mye du potensielt tjener når du går inn i en handel. Beløpet du får i form av en utbetaling er fast på samme måte som risikoen, så selv om risikoen er høy med denne typen handel, så er det ingen usikkerhet i forbindelse med hva som er det beste og verste utfallet av handelen.

Her er et annet eksempel som videre illustrerer en opp og ned handel med binære opsjoner ved hjelp av et eksempel fra virkeligheten. Se på bildet over. Forestill deg at det viser prisen på gull på et spesifikt tidspunkt. Det røde området indikerer når den binære opsjons-handelen lukkes eller blir ugyldig for kjøp. Du kan bestemme om du tror prisen av gull vil gå opp eller ned i løpet av tids-perioden.

Hvis du tror prisen vil gå opp, plasserer du hva som kalles som en call.

Hvis du tror prisen vil gå ned, plasserer du hva som kalles en put.

Det er de eneste to valgene som er tilgjengelige–call(opp) eller put(down), så handelen er binær. Ta en kikk på høyre siden av skjermbildet ovenfor. Utbetalingen er tydelig merket i grønt og forteller deg hva du får utbetalt om handelen blir vellykket. I boksen kan du sette inn beløpet du vil investere. Husk at du bare bør investere så mye som du har råd til å tape på grunn av den høye risikoen med denne typen trading.

Binære opsjoner for nybegynnereDet eneste du ikke kan se tydelig i skjermbildet ovenfor er utløpstiden eller hvor lenge handelen vil vare. Dette er den endelige komponenten for en handel med binære opsjoner og forteller deg på hvilket punkt i fremtiden du gjør en forutsigelse. Tiden kan være bare 60 sekunder, en time, en uke eller til og med noen måneder. Typisk er det best å begynne med lengre utløpstider, da de lynraske 60-sekunders-handlene kan være overveldende for nye investorer og kan gjøre det vanskelig å holde nøye rede på gevinst og tap.

Eksempler på handler med binære opsjoner

La oss se på noen ekstra eksempler:

Eksempel 1: En Google aksje-handel med Høy / Lav-binær opsjon

La oss si at du tror på at Google-aksjen vil gå opp i dag og at du ønsker å plassere en handel på en binær opsjon i forhold til det. I tillegg til å sjekke aksje-prisen, kan du undersøke finansielle grafer, som candlestick-grafer, som den presentert her, for å vite mer om utviklingen til aksjen før du gjør investeringen.

I dette eksempelet vil vi bruke en handel med binær opsjon fra TradeRush.com. Du velger å investere €1000. Handelen tilbyr en utbetaling på 70 prosent, så du kan motta €700 hvis du har rett med din forutsigelse. TradeRush.com tilbyr deg også en 10% rabatt på tap, så hvis du tar feil, kommer du ut av det med €100.

Om handelen med den binære opsjonen blir vellykket eller feiler vil avgjøres av den nåværende verdien av aksjen, som er €672,10 per aksje. Hvis aksjeprisen er hva som helst over dette beløpet kl 15:30, vil du ha fullført handelen vellykket.

Her er delene av handelen med den binære opsjonen:

 • Utløpstidspunktet: 15:30 Dette kan være bare et minutt inn i fremtiden, eller en time fra nå; det er ikke lett å avgjøre med skjermbildene.
 • Strike-pris: Strike-prisen i dette eksempelet er verdien av aksjen når du gjør investeringen eller €672,10
 • Utbetaling. Utbetalingen her er 70 prosent på en gevinst og en 10 prosent rabatt på et tap.

I ekspemplet vårt, valgte du å satse på at aksjen vill øke; men du kunne like enkelt satset på at prisen ville falle. I dette scenariet vil du motta en utbetaling hvis prisen av Google-aksjen var under €672,10 kl 15:30. Hvis prisen på aksjen var høyere enn €672,10 ville du motta bare 10 prosent-rabatten og du ville tape resten av din initielle investering.

Eksempel 2: En gull råvare-handel med en Touch-handel med binær opsjon

I løpet av tider med ujevnheter i markedet kan en touch-binær opsjon handel være veldig lønnsom. Med en touch-handel kan du forutsi om prisen av en handelsvare vil nå en spesifikk pris minst en gang, eller ikke. Handelsvarens pris trenger bare å “touche” eller nå den prisen en enkelt gang før utløpstidspunktet for at handelen skal lykkes.

For dette eksempelet, la oss si at du plasserer en handel på en binær opsjon som sier at prisen på gull vil treffe €1657,40 innen kl 15:00 eastern standard time. Megleren i dette tilfellet tilbyr en 70-prosent utbetaling på handelen og en 15 prosent rabatt på tapene. Dette betyr at:

 • Hvis du vinner handelen, får du €100 tilbake pluss 70 prosent av investeringen din €70,  totalt €170. Du vil ha tjent €70 fra handelen.
 • Hvis du taper handelen taper du alt utenom 15 prosent av din initielle investering, så du vil sitte igjen med €15, som betyr at du har tapt €85.

Med en gang handelen er utført, trenger prisen på gull bare å nå prisen €1657,40 en gang innen 15:00. Prisen på €1657,40 ville være kjent som “trigger-prisen” for handelen.

La oss si at verdien av dollaren økte den ettermiddagen og på grunn det, økte prisen på gull og olje. Innen 20 minutter av handelen din, går prisen på gull i taket fra €1628,29 til €1664.29. Fordi prisen av gull traff trigger-prisen ville du vinne og handelen din ville lukkes umiddelbart. Selv om aksjeprisen umiddelbart går ned igjen, vil du allerede ha mottatt pengene dine fra handelen og ha lykkes med handelen.

 

Binære opsjoner for nybegynnereEksempel 3: Generelt trade-eksempel

Her er et steg for steg eksempel for alle typer handel med binære opsjoner:

 • Du velger handelsvaren du vil handle med, som FOREX, en råvare eller en aksje.
 • Du bestemmer deg for utløpstid fra så kort som 60 sekunder til opp til uker eller måneder.
 • Du legger inn beløpet du er villig til å risikere på investeringen.
 • Du bestemmer deg for utfallet du tror vil forekomme–opp eller ned, touch eller ikke touch, etc.
 • Du legger inn informasjon og ser så hva utbetalingen vil bli og om du vil motta noen form for rabatt.
 • Hvis du er fornøyd, utfør handelen.
 • Utløpstidspunktet nås og enten:
 • Din forutsigelse var riktig og du får tilbake investeringen din pluss den utbetalingen du ble lovet.
 • Din forutsigelse var feil og du taper den initielle investeringen minus eventuell rabatt som megleren tilbyr.

Påminnelser for nybegynnere

Når du starter en handel må du huske følgende:

 • Du vet risikoen ved å gå inn i handelen. Vær sikker på å sjekke om det er noen rabatt tilbudt for en tapende handel.
 • Du bør aldri investere mer enn du kan tåle å tape på grunn av høy risiko.
 • Det er ingen risiko for tap på grunn av lån fra megler som det er med FOREX.
 • Den faktiske prisen vil ikke påvirke handelen din. Med andre ord, hvis du går inn i en handel-avtale med binære opsjoner på at en aksjepris går opp, betyr det ingenting om prisen går opp €0,25, €25 or €250; Du vil vinne handelen å få det samme pengebeløpet fra utbetalingen din.
 • Du vet alltid hva som er den tilbudte utbetalingen før du utfører handelen. Hvis handelen lykkes er dette alltid beløpet du vil tjene. Det er ingen potensiale for å tjene mer eller for å risikere å tjene mindre uansett hvordan handelsvarens pris utvikler seg.
 • Mange meglere har en tidlig avslutnings-funksjon som gjør det mulig å lukke opsjonen din tidlig på et spesifikt tidspunkt, som gir deg mulighet til å redusere tap eller garantere en profitt ved å gå ut av investeringen tidlig.
 • Med online apper og mobile apper for binære opsjoner kan du enkelt utføre en handel. Alt du må gjøre er å velge en handelsvare, legge inn investeringen din og legge inn antagelsen din for å utføre en handel.
 • Utbetalinger varierer fra megler til megler. De varierer vanligvis mellom 60 prosent og 90 prosent. Jo mindre sannsynlig et utfall er, jo høyere vil utbetalingen vanligvis bli.
 • Det er ingen skjulte gebyrer ved handel med binære opsjoner. Du vil alltid vite hva den totale risikoen og utbetalingen er.
 • Selv om du må ha en forståelse for handelsvaren du handler med binære opsjoner, så trenger du typisk ikke hjelp fra en ekspert for å utføre vellykkede handler.
 • Du vil aldri faktisk eie handelsvaren som er knyttet til din handel med binære opsjoner. Dette betyr at du kan plassere en binær handel på hvilken som helst handelsvare, selv de som ikke er verdt mer enn investeringen din.
 • Du vil alltid kun måtte velge mellom to valgmuligheter, opp eller ned, touch eller ikke touch, eller liknende enten/eller-valg.
 • Binære opsjoner er ment å skulle være enkelt; men du må lære deg om markedet for å lykkes da profitt over lengre tid kommer ved å utføre mange vellykkede handler.

Hvordan komme i gang
Binære opsjoner for nybegynnere

Hvis du føler deg klar for å begynne med handel med binære opsjoner, er det en god ide å finne en megler for binære opsjoner som tilbyr demo-kontoer så du kan få litt trening med det. En demo-konto med binære opsjoner gjør det mulig for deg å fullføre simulerte handler uten at du investerer noen penger så du kan opparbeide deg erfaring.