Candlestick grafer

Candlestick grafer

Som en krysning mellom linjegrafer og søylediagram, gir candlestick-grafer mer informasjon enn de fleste standard finans-grafer. Candlestick-grafer en av de beste finansgrafer for investorer i binære opsjoner og er veldige nyttige for å identifisere om det er kjøpere eller selgere som kontrollerer markedet på et gitt tidspunkt.  Å benytte dem hjelper deg til å gjøre bedre forutsigelser på prisbevegelsene til handelsvarene som du vil handle med.

Candlestick-grafer: Hva de er og hvordan lese dem

Når du ser en candlestick-graf kan du umiddelbart se hvorfor den har fått navnet sitt–grafene er satt sammen av rektangulære blokker med tynne streker på toppen og på bunnen, som får dem til å se ut som stearinlys. Disse stearinlysene er plassert på et diagram som likner på typen som brukes for linje-grafer. For å lese dem må du se på:

 • Stolpene. Stolpene er de innerammede eller skyggelagte rektangulære delene av en candlestick-graf.  Stolpene forteller deg om aksjen avsluttet over eller under salgsprisen den åpnet med. Vanligvis betyr røde stolper at handelsvaren avsluttet på en lavere pris enn åpningsprisen, mens grønne stolper betyr at handelsvaren avsluttet handelsdagen på en høyere pris enn åpningsprisen. Størrelsen på stolpen indikerer hvor mye prisen for handelsvaren flyttet seg fra åpen til stengt på en handelsdag. Lengre candles er et tegn på at det var mer salgs- enn kjøps-press i handelsperioden. Hver stolpe representerer aksjeprisen for en spesifikk periode, som for en dag, en time eller en 15-minutters periode.
 • Vekene. Vekene, som også kalles skygger, er de smale linjene som stikker ut på toppen og på bunnen av candlestick-grafen. Topp-veken viser den høyeste prisen en handelsvare nådde i den tidsperioden  som representeres, mens den nederste veken indikerer den laveste handelsprisen. Når du ser en lang veke, vet du at det var en endring i oppførselen, som et plutselig salg, prishopp eller redusert handel.

Å benytte candlestick-grafer for å handle med binære opsjoner
Candlestick grafer

Candlestick-grafer kan brukes til å forutsi fremtidig oppførsel i markedet. Ved å identifisere tegn kjent som finans-indikatorer, kan du avgjøre om det er best å kjøpe eller selge en binær opsjon. Kjent som prisaktivitets-handel, er denne strategien ofte anbefalt av eksperter til nybegynnere i handel med binære opsjoner.

Følgende graf-mønster og betingelser kan hjelpe deg å begynne å se trender i markedet Den beste måten å gjøre deg kjent med dem, er å tilbringe tid med å lese candlestick grafer og bruke demo handelskontoer for binære opsjoner for å eksperimentere med å handle basert på dataene de gir. Husk at dette er en ganske redusert liste; det er mange andre graf-indikatorer som kan leses ut ved å undersøke candlestick-grafer.

 • Inkapsling

Hva det er: Innkapsling er når du ser en candle med en liten stolpe og så en candle som er større i begge ender ved siden av den. Med andre ord, den andre candle’en innkapsler den første.

Hva det er: Innkapsling er når du ser en candle med en liten stolpe og så en candle som er større i begge ender ved siden av den. Med andre ord, den andre candle’en innkapsler den første.

 • Doji

Hva det er: En doji er en enkelt candle som nesten ikke har noen endring mellom åpnings- og avslutningspris, som gjør at det ser ut som et kryss på grafen.

Hva det betyr: Dojier viser at investorer var skeptiske til å kjøpe eller selge spesifikke handelsvarer og at det kan komme en kraftig trend i prisen.

 • Morning star

Hva det er: En morning star en candle med en kort kropp plassert mellom to lengre candles på bunnen av en nedovertrend.

Hva det betyr: En morning star er en indikator at markedet blir bullish.

 • Shooting star

Hva det er: En shooting star er en kort candle med en lang veke som finnes over en lengre candle på toppen av en oppovertrend.

Hva det betyr: En shooting star er en indikator på at markedet blir bearish.

 • Hammeren
  Candlestick grafer

Hva det er: En hammer er en candlestick-graf med en veldig lang veke på nedsiden og en liten firkantet boks på toppen, som gjør at den er formet som en hammer.

Hva det betyr: En hammer indikerer at prisen på en aksje falt raskt etter åpningen på en trade-periode, men så jobbet for å avslutte over den laveste prisen.

 • Motsatt hammer

Hva det er: En motsatt hammer har en veldig lang topp-veke med en veldig liten firkantet boks på bunnen, slik at det ser ut som en motsatt hammer.

Hva det betyr: En motsatt hammer indikerer at prisen til en aksje økte raskt etter åpningen av trading-perioden, men så falt for å avslutte godt under den høyeste prisen.

 • Spinning top

Hva det er: En spinning top candle som har en lang veke både på bunnen og toppen og en kort stolpe i mellom, som får det til å likne på et barns snurre-leke.

Hva det betyr: Normalt betyr en spinning top at det er usikkerhet i hvordan prisen av en handelsvare vil bevege seg.

Finne candlestick-grafer

Noen meglere har graf-pakker som vil gi deg tilgang til candlestick-grafer. Du kan også finne candlestick-grafer online.