Graf-analyse

Graf-analyse

En binær opsjon er en investering over relativt kort tid. For å investere smart i binære opsjoner er det nødvendig å undersøke grundig før man investerer. Resultatet av det er at alle som er interessert i binær handel trenger å vite hvordan de gransker og tolker grafer for binære opsjoner. Ellers er det ikke mulig å utvikle en profitterende investerings-strategi og lykkes i en verden med handel av binære opsjoner. Selv om de kan være overveldende ved første øyekast, er det mulig for nybegynnere å lære å ordentlig analysere tilsynelatende komplekse grafer for binære opsjoner.

Viktigheten av tidsintervall

En av de viktigste nøklene til å lykkes med å analysere grafer for binære opsjoner er å velge grafer med tidsintervaller som passer til din individuelle stil i forhold til trading. Hvis du planlegger å investere i en opsjon som vil gå ut innen 30 minutter, så vil det ikke gi deg mye nyttig informasjon om du analyserer hvordan opsjonen beveger seg over en 5-års periode. De vanligste tidsintervaller i grafer for binære opsjoner inkluderer:

 • 1 minutt
 • 5 minutter
 • 15 minutter
 • 30 minutter
 • 45 minutter
 • 60 minutter
 • 90 minutter
 • Daglig
 • Ukentlig
 • Månedlig

Når du forsøker å bestemme deg for hvilket graf-tidsintervall det er riktig for deg å undersøke, så er det en god ide å se på en graf som er litt lengre enn utløpstiden to har tenkt å bruke. Ved å gjøre det vil du kunne se mønstre som kan indikere lengre trender som kan guide din investeringsstrategi. Som et eksempel, hvis du ser bullish signaler for å handle binære opsjoner på en dags-graf, men legger merke til at den ukentlige grafen indikerer mer bearish’e trender, så bør du vente til dags-grafen blir bearish før du går inn i en handel. Ved å gjøre det vil det hjelpe med å sikre deg å lykkes med din handel med binære opsjoner.

Graf-analyse

Verdien av candlestick-grafer

Markeds-trender kan typisk brukes til å forutsi fremtidige hendelser med en god grad av pålitelighet. Candlestick-grafer gjør det enkelt å visuelt oppdage spesifikke indikatorer som kan hjelpe deg å bestemme når det vil være størst fordel å kjøpe eller selge en binær opsjon.

En candlestick-graf er som en hybrid av et stolpediagram og en linje-graf og gjør det enklere å tolke komplekse data. Navnet skyldes det faktum at det er tynne linjer på toppen og bunnen som ser ut som veken og basen til et lys i en lysestake. Når lysestakene er plassert langs et diagram, kan du bruke størrelsen på veken deres til å fortelle deg informasjon om gapet mellom den høyeste verdien og åpningsverdien til en investering.

Candlestick-grafer er en av de beste måtene å se om kjøpere eller selgere gjør det bra i forhold til det totale markedet. Du kan få enda flere fordeler ved å tolke dem i forhold til graf-indikatorer på andre typer finans-grafer.

Nyttige graf-indikatorer

Investorer blir ofte overveldet av det store antallet av graf-indikatorer som kan brukes for å analysere binære opsjoner. Teknisk analyse er et veldig bredt område og alle typer av finans-grafer kan tilby noe nyttig informasjon, men det er ikke mulig å bruke hver graf og undersøke hver detalj. I stedet er det bedre å fokusere å et lite antall med graf-indikatorer når du går i gang. Her er tre stykker som er bra for nybegynnere å bruke:

Glidende gjennomsnitt

Glidende gjennomsnitt er veldig nyttige for tradere av binære opsjoner og blir derfor mye mye brukt.  Noen tradere baserer faktisk sine strategier på trendene til glidende gjennomsnitt spredt over en lengre tidsperiode. Et glidende gjennomsnitt er en graf-indikator som viser trender basert på prisen av en spesifikk handelsvare historisk. Med glidende gjennomsnitt kan du se bullish og bearish  signaler for binære opsjoner når den faktiske prisen krysser over dens gjennomsnitt. Det er to forskjellige måter glidende gjennomsnitt kan regnes ut:

 • Enkle glidende gjennomsnitt har alle de historiske prisene til en handelsvare likt vektet
 • Eksponensielt glidende gjennomsnitt har mer vekt på de seneste prisene

Glidende gjennomsnitt konvergens divergens

Også kjent som MACD, er det glidende gjennomsnittet konvergens divergens en graf-indikator som illustrerer forholdet mellom et antall glidende gjennomsnitt for en og samme handelsvare. De fleste vil inkludere 12-dagers, 26-dagers og 9-dagers glidende gjennomsnitt. Når de ses over en forlenget tidsperiode, kan glidende gjennomsnitt konvergens divergens-indikatorer gjøre sterke bearish eller bullish situasjoner tydelige, som når prisen til en handelsvare og den glidende gjennomsnitt convergens divergensen øker raskt eller signallinjen og det glidende gjennomsnitt konvergens divergensen krysser over hverandre.

Stochastics

Stochastics er en representasjon av en avslutningspris for en handelsvare sammenliknet med prisintervall over en bestemt tidsperiode. I løpet av en oppadgående markedstrend ender prisene for en handelsvare vanligvis opp nær sitt høydepunkt, mens ved nedadgående trender lukkes prisene vanligvis nær sine laveste nivåer. I de fleste tilfeller, vises stochastics som nummer mellom 0 og 100 eller -100 til +100.

Viktige vurderinger

Grafer for binære opsjoner er uten tvil til hjelp for tradere som investerer i binære opsjoner. De kan tilby en stor mengde informasjon om hvordan en handelsvare har utviklet seg historisk; men investorer kan ikke ta gode avgjørelser hvis de ikke forstår dataene fullt ut, noe som gjør det viktig at nybegynnere grundig lærer seg om grafene og dobbeltsjekker at de tolker dem riktig.

Det er også viktig å huske at binære opsjoner er en ressurs, ikke en brukermanual. Mens binære opsjoner ofte følger historiske trender, er det alltid potensiale for at noe uforutsett skjer og den faktiske utviklingen av en handelsvare ender opp med å være ganske annerledes enn hva en erfaren investor ville ha antatt basert på graf-indikatorene. I tillegg er grafer for binære opsjoner bare til nytte hvis informasjonen de gir er nyttig for din spesifikke strategi for å handle binære opsjoner. Derfor er det viktig å ha en bestemt strategi på plass før du begynner å analysere grafer.