Viktigheten av trading-psykologi

Viktigheten av trading-psykologiFor å lykkes i trading må du kunne tenke rasjonelt og ha en god grunnleggende kunnskap i verden med investering og den overordnede globale økonomien. Du kan ikke begi deg ut på å investere hvis du ikke kan utøve selvkontroll, eller i det minste er det hva de som opererer i markedet forteller deg; men, når du tenker over det enorme antallet handler som utføres hvert år, så høres det ikke ut som det kan være mulig at hver eneste handel gjøres med en rasjonell tankegang. Med fremveksten av online trading og muligheten til å gjøre lynraske handler fra hvor som helst i verden ved hjelp av en mobil enhet, gjøres mange av disse handlene hver dag på grunnlag av for høy tillit til markedet og kan til og med vurderes som ikke annet enn gambling på grunn av at de er så irrasjonelle.

Hva betyr det at en handel er rasjonell?

For at en handel i utgangspunktet skal ses på som å være utført på basis av rasjonalitet, må det være en handel hvor investorene mener at de mulige gevinstene sannsynligvis blir høyere enn hva enn det koster å utføre investeringen. En rasjonell handel er ikke bare en som har en stor sannsynlighet for å gi en fortjeneste; det kan også være en hvor fortjenesten er såpass at den kan dekke alle kostnadene traderen møter for å gjøre investeringen, som avgifter belastet av megleren.

Irrasjonelle handler er dem som gjøres selv når risikoen for tap er høy eller når fortjenestene man kan få ved å vinne ikke i sin helhet dekker kostnadene. Ofte gjøres irrasjonelle handler av investorer som har for høy selvtillit, som enten vektlegger sin egen kunnskap for høyt, stoler for mye på en spesifikk trading-strategi eller har for mye fokus på finans-nyheter.

Det er selvfølgelig mulig for irrasjonelle handler å lykkes fra tid til annen, men rasjonelle handler har større sjanser for å gi fortjeneste for investorer i det lange løp. Folk som investerer bare for spenningen og opphisselsen med det hele, som også ser på investeringer som en hobby, trenger kanskje ikke å bekymre seg for om de utfører rasjonelle handler eller ikke; men folk som håper å leve av å investere eller som prøver å øke sin velstand for pensjonisttilværelsen, må forstå at deres egen psykologi kan ha en stor påvirkning på deres suksess eller fiasko i det lange løp.

Viktigheten av trading-psykologi

En studie utført nylig som sammenliknet porteføljene til menn og kvinner kom frem til noen interessante innsikter i hvordan psykologi kan bidra til suksess eller fiasko med investering. Selv om kvinner ofte tenkes på som det mindre rasjonelle kjønnet, hadde kvinner større sannsynlighet for å få høyere gevinster over lengre perioder enn menn. Dette fordi menn hadde en tendens til å gjøre for mange handler. Studiet viste at menn som hadde suksess i starten lot gevinstene gå til hodet på dem. De ble arrogante og var mindre tilbøyelige til å tro at de kunne tape. I tillegg var det større sannsynlighet for at menn tok risiko med investeringer som hadde mindre sannsynlighet for å gi gode fortjenester enn det var for kvinner. Selv om kvinner ofte beskyldes for å være det emosjonelle kjønn, viste de ofte at de var mer forsiktige, rasjonelle investorer i dette studiet.

Å nevne dette studiet er ikke for å nedvurdere menn på noen måte. Det er kun referert til for å vise at det finnes konkrete vitenskapelige beviser som illustrerer at psykologi kan ha en stor påvirkning på en investors evne til å ivareta den rette holdningen under trading. Om du er mann eller kvinne så må du alltid være klar over hvilken rolle følelsene dine spiller når du tar handels-avgjørelser. Hvor mye påvirker faktaene avgjørelsene dine? Hvor mye bruker du dine egne innfall og intuisjon for å ta en avgjørelse? Føler du deg spent? Rolig? Bekymret? Stresset?

Når du investerer er det mye du ikke kan kontrollere. Du kan ikke kontrollere verdensnyhetene. Du har ingen individuell påvirkningskraft på prisen til en handelsvare, utviklingen til et selskap eller styrken til økonomien i et land. Du er stort sett overlatt til barmhjertigheten av utenforstående påvirkninger som du ikke kan nå.

Du kan, selvfølgelig, gjør alt for å lære så mye som mulig om verden med investeringer for å forsøke å gjøre markedene mer forutsigbare. Du kan bruke trading-strategier som fundamental analyse og teknisk analyse som hjelper deg å ta bedre investeringsbeslutninger og minimere tapene; men, på slutten av dagen er ingen strategi 100 prosent presis 100 prosent av tiden. Uansett hvor mye du vet om spesifikke handelsvarer, hele markedet og den globale økonomien, så kan du fortsatt ende opp med å bli overrasket.

Viktigheten av trading-psykologi

Du har kontroll over en ting–hvordan du reagerer i ditt eget sinn. Å forstå trading-psykologi kan plassere deg i en makt-posisjon når du investerer. Det er det ene aspektet av prosessen som er innenfor din rekkevidde, så du bør være sikker på at du beholder kontroll over følelsene dine og sinnet ditt.

Se på det på denne måten–hvis du deltok i et poker-spill og du tapte fordi motstanderen var bedre enn deg til å bløffe, kan du godta at du ble slått; men, hvis du tapte fordi du tok feil angående kortene du hadde på hånden din, ville det være forståelig om du ble skuffet over deg selv. Trading uten å vurdere psykologien kan sammenliknes med å spille poker med øynene lukket–du kan ikke vite sikkert hvilke valg du tar uten at du tar et steg tilbake og vurderer hvordan din emosjonelle og mentale status er.

Studier har vist at personer med sannsynlighet kan få for mye selvtillit når de lykkes med en vanskelig oppgave. Adrenalinet og spenningen man opplever når man kan gjøre noe utfordrende forsterker egoet og selvsikkerheten, og selv om det føles bra, kan det være ødeleggende når du investerer. Du gjør kanskje noen få små handler med binære opsjoner korrekt og så tenker du «Jeg kan dette” og investerer for mye neste gang og taper alt.

Et annet område hvor psykologien kan overstyre din evne til å investere smart er ved attribusjons-fokus. Her er et eksempel på hvordan det fungerer. La oss si at du handlet en binær opsjon og den var vellykket. Så tenker du med deg selv, «Jeg kunne gjøre denne vellykkede handelen fordi jeg vet så mye om denne aksjen.» Så trader du igjen, og taper. I stedet for å innse at kanskje din antagelser om aksjen var feil, så legger du skylden på noe annet som flyktigheten i markedet for problemet. Fordi du ikke undersøkte korrekt grunnen til at du feilet med handelen, så fortsetter du å handle med den samme metoden som du gjorde opprinnelig, og fortsetter å tape.

Viktigheten av trading-psykologiHvis du virkelig vil lykkes i verden av handel med binære opsjoner og gjøre det til et yrke eller til å bruke det til din fordel før å øke din rikdom i det lange løp, så må du kontrollere ditt sinn. Ta tiden for å lære deg trading-psykologi. Det finnes flere bøker skrevet av autoriteter på temaet som vil hjelpe deg å få innsikt i hvordan sinnet ditt kan overstyre deg når du trader og hjelpe deg å gjenkjenne når du må få kontroll over hjernen for å investere mer rasjonelt. Å ta tiden til å lære mer om hvordan sinnet ditt fungerer vil garantert gi avkastning etterhvert som du beveger deg videre med investering.